Crosstrainer bestellen in België

Crosstrainer België

Misschien is de crosstrainer wel het ultieme fitnessapparaat om gezond te bewegen. De mogelijkheden zijn talloos; gewicht verliezen en meer conditie behoort tot de mogelijkheden. In deze blog een beschrijving van de verschillende crosstrainers, wat ermee te bereiken is, en hoe je er efficiënt mee kan trainen.

Wat kun je ermee?

Met een crosstrainer beweeg je heel geleidelijk maar toch intensief de armen en benen. De beweging lijkt op langlaufen en is een hele gezonde manier van bewegen. Momenteel is hardlopen en joggen weer helemaal terug van weggeweest, maar de eerste blessures melden zich rap aan. Beter is om te bewegen met een crosstrainer. Bij hardlopen en joggen moet je landen op het voorste been, en dan komt vele malen het eigen lichaamsgewicht op de knie en enkel. Deze schokken kan niet ieder lichaam verdragen. Ook gaan er met hardlopen schokken naar de heupen en de rug. En niet iedereen heeft een lichaam wat geschikt is om te hardlopen, maar wel voor trainen op een crosstrainer. Het lichaam krijgt op een crosstrainer geen schokken te verdragen. Nog erger wordt het als iemand tracht af te vallen met hardlopen. Dan is de belasting nog groter. Bij overgewicht kun je wel trainen met een crosstrainer, en later in deze blog komt hoe je dat kan doen. En dat geldt ook voor conditietraining.

Hoe ermee trainen

Het bewegen op een crosstrainer heeft weinig instructies nodig. Je zet de voeten op de trayplanken en je plaatst de handen op de twee stangen, en zo maak je die beweging die een beetje op langlaufen lijkt. Als alles goed is maak je die beweging zonder pijn. Na een minuut of vijf begin je warm te worden, misschien een beetje te zweten. Vanaf dat moment begint de training. Nu hangt het er vanaf wat je wil bewerkstelligen en hoe je jezelf wil optrainen. Wil je afvallen, dan gaat de training zo door, en hoe langer je de beweging doorzet hoe beter. Als je het doet m.b.v. een hartslagmeter; ongeveer 70% van de maximale hartslag aanhouden en dan daar lang in blijven. Als je het een vol uur volhoudt dan verbruik je meer calorieën als dat je het drie kwartier doet. Mocht je niet op hartslag willen trainen en op tijd; vaak heeft een crosstrainer een calorieteller. En zo zijn er meerdere methodes om gezond af te vallen. Bij conditietraining gaat het wat intensiever als bij afvallen. Conditietraining gaat meestal altijd op hartslag, en de zeer ervaren sporter doet dat op gevoel. Als je vaak met een hartslagmeter getraind hebt, dan voel je het zelf aan. Maar voor de beginner die conditietraining wil doen met een crosstrainer, nadat je warm bent zet je beetje bij beetje de weerstand omhoog. Dan kom je ineens op een level dat de hartslag omhoog schiet; en op dat level ga je trainen. Er is ook een mogelijkheid tot interval op de crosstrainer. Je jaagt de hartslag op tot 90% van het maximum, daarna rustiger aan, en dan weer naar 90%. Als je dat tien keer lukt heb je een zeer goede conditie!

Fitwinkel.be

Bij Fitwinkel.be is een groot assortiment crosstrainers. Het model wat tot nu toe omschreven is, is een beetje dat standaard model wat in de meeste fitnesscentra te vinden is. Vaak hebben die een hartslagmeter met de sensor in de handgrepen, en wat tellers en meters plus je kan de weerstand verstellen. Maar er zijn veel meer modellen in de handel. Wat denk je van een hele luxe crosstrainer? Via Bluetooth kun die laten linken met de laptop of tablet en zo geeft de crosstrainer al de gegevens door. Maar wat daarmee ook kan is virtueel een traject afleggen. Dan zie je op je tablet een parcours, bijvoorbeeld de beklimming van een berg die bekend is uit de Tour de France of een route door een stad. Terwijl je van de beelden geniet gaat ongemerkt de training door en vliegen de kilo’s eraf en stijgt je conditie tot een hoog niveau. Natuurlijk heeft Fitwinkel.be ook hele gewone modellen in het assortiment, en zo is er een crosstrainer voor ieder budget. En zodra je de crosstrainer in huis hebt, begint het grote voordeel van thuis trainen. Je kunt er altijd bij, je hoeft niet naar een fitness te reizen en je hoeft geen abonnement te hebben. Zodra je de crosstrainer naar keuze bezit, dan kun je altijd op een verantwoorde manier bewegen. De crosstrainer is dan ook voor iedereen; man en vrouw, jong en oud, en elk niveau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.