De effectiviteit van een roeitrainer

roeitrainer

Om op een doeltreffende manier mijn spieren in lichaam én mijn conditie te verbeteren heb ik een roeitrainer bij Fitwinkel.be aangeschaft. Om al je spieren een boost te geven, is een roeitrainer het meest effectief. Zowel bij mensen thuis als op sportscholen neemt dit cardio-apparaat alleen maar toe in populariteit. Het apparaat is zo veelzijdig omdat het bijna alle spieren in je lichaam aanzet tot beweging. Spierkracht is het gevolg van een regelmatige training op dit toestel.

Welke spieren worden getraind?

De scheenbeen, bil- en schouderspieren worden in eerste instantie gebruikt wanneer je vanuit stilstand de achterwaartse beweging maakt. Het was even aanpassen, maar de comfortabele zithouding zorgde voor snelle gewenning aan het roeiapparaat. De aanzet is de eerste gemakkelijke fase van de roeibeweging. Het een beweging in tegengestelde richting vanwaar je komt tijdens een roeisessie.

Bij de afzet gebruik je de been en bilspieren. Met gestrekte armen trek je aan het handvat en beweegt het stoeltje over de rails naar achteren. Simpel en doeltreffend.

Deze intensieve training zorgde voor een flinke belasting van mijn kuit- en bovenbeenspieren. Ik had dan ook na mijn eerste trainingen een beetje spierpijn. Vooral aan mijn hamstrings en scheenbeenspieren kon ik goed voelen dat ik had getraind.

Trekfase

Een afgeronde afzetfase wordt gevolgd door de trekfase. Schouder- en rugspieren gaan aan het werk wanneer je aan de handvat begint te trekken. Je moet je rug voldoende recht houden om de beweging goed te laten verlopen. Biceps en triceps worden aangespannen, wanneer je het handvat naar je toe trekt.

Terugrollen

Bij het terugrollen zal je goed in balans moeten blijven. De buikspieren zorgen door hard te werken dat je in de juiste positie blijft.

Fitnessen op de roeitrainer

Elke roeibeweging zorgt dus dat de volgende spieren baat hebben bij deze training;

  • Rug- en schouderspieren
  • Biceps en triceps
  • Billen, hamstrings en bovenbenen
  • Kuit- en scheenbeenspieren en niet te vergeten de buikspieren!

Een roeitrainer is echter niet alleen geschikt om spieren te trainen en deze te laten groeien, maar ook de conditietraining speelt een grote rol.
Mijn conditie was ronduit slecht te noemen. Door een roeitrainer aan te schaffen heb ik twee vliegen in één klap geslagen. Bijna alle spieren zijn gegroeid en in kracht toegenomen én mijn conditie is vele malen beter.

Afvallen met de roeitrainer

De roeitrainer staat bij ons op de zolderverdieping zodat ik snel even voor of na mijn werk een trainingssessie kan doen. Mijn vriendin echter keek niet om naar dit apparaat en wist niet wat ze ermee moest. Totdat ze ontdekte dat ze een paar kilo te zwaar werd. Geen zin in de sportschool en toch proberen om af te vallen? De roeitrainer is daar uitermate geschikt voor. Een paar kilo zomaar even afvallen kost best wel tijd en energie wanneer je dit alleen gaat doen door te sporten. Je moet ook je voedingsschema aanpassen. Een roeiapparaat biedt de mogelijkheid, wanneer je deze in huis hebt, om elke dag te trainen.
Mijn vriendin begon met touwtje springen als warming-up.
Dan roeien, 1 minuut om aan de beweging te wennen. Dan 10 minuten in een uitdagend tempo, proberen zo’n 70 à 80% van je maximale hartslag aan te houden. Na deze 10 minuten, 3 minuten rustig tempo om de hartslag weer normaal te krijgen.
Herhaal dit 3 keer en sluit af met een rustige cooling-down.
Ik moet zeggen dat mijn vriendin niet alleen is afgevallen, maar dat haar conditie en spieren er zienderogen door zijn verbeterd.

Fitwinkel.be

Deze winkel in fitnessapparatuur is al ruim 10 jaar op de markt en heeft door het land heen verspreid winkels met fitnessapparatuur. Ik heb er voor gekozen om een roeitrainer online aan te schaffen. Geen gesjouw en keurig thuisbezorgd. De roeitrainer die ik heb gekocht, daar hangt zeker wel een prijskaartje aan. Het is echter een professioneel apparaat en duurzaam in gebruik. Ik had het geld er graag voor over om weer een goede conditie te krijgen. En het scheelt natuurlijk ook abonementskosten. De Matrix roeitrainer heeft o.a. 10 weerstandfuncties en beschikt over een drietal programma’s. Er wordt een borstband meegeleverd zodat je precies je hartslag in de gaten kunt houden. Het verlichte display laat duidelijke cijfers zien. Een comfortabel zitje en trainingsmogelijkheden voor je eigen niveau gaven de doorslag. Deze roeitrainer wordt gratis gemonteerd bij aflevering. Wij zijn er erg happy mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published.